+31(0)487-513146 info@technodata.nl
Selecteer een pagina

Introductie

Total Wash is het softwarepakket voor het autowasbedrijf. Het is een compleet softwarepakket dat de kassa, backoffice en eventueel de website met elkaar integreert. Ook is een externe koppeling met wasboxen of andere apparatuur in veel gevallen mogelijk. Al deze onderdelen staan direct in verbinding met dezelfde database, zodat alle informatie direct beschikbaar is. De software is  geheel nieuw ontwikkeld en is helemaal toegespitst voor gebruik in het autowasbedrijf. Het gebruik van een klantenpassen (zowel prepaid als op rekening) maakt een belangrijk deel uit van de software.

Total Wash POS

De software die bij het afrekenpunt (POS) wordt gebruikt is zo ingericht dat de transacties zo snel mogelijk afgewerkt kunnen worden. Het gebruikt touchscreenbediening om de kassa zo eenvoudig mogelijk te houden.

De knoppen in het hoofdscherm kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld.

Een korte samenvatting van enkele functies:

 • Verkopen van wasprogramma’s
 • Gebruik van een klantenpas zowel barcodepassen als passen met een RFID chip.
 • Opwaarderen van prepaid tegoed
 • Overwassingen met opgave van reden
 • Verkopen van overige producten
 • Toepassen van kortingen en acties
 • Klanten inschrijven en voorinschrijvingen activeren
 • Weergave klantgegevens inclusief kenteken
 • Kenteken en/of opmerking plaatsen bij transactie

Betaalautomaat koppeling

De kassa heeft de mogelijkheid voor een volledige koppeling met de nieuwste draadloze betaalautomaat van CCV, (de Vx680WIFI ITS).en ondersteunt bankpassen, creditcards en Multi Tank Card /Travelcard. Deze betaalautomaat ondersteund ook het contactloos betalen. Hiervoor zijn wij gecertificeerd door CCV.

Wasstraat koppeling

In veel gevallen is het mogelijk om de gekozen wasprogramma’s door te sturen naar de wasstraatbesturing.

Backoffice

Klanten

Een belangrijk onderdeel van de software is de klantenpas. Als een klant is ingeschreven kan prepaid tegoed aangeschaft worden. Het is mogelijk om bij aanschaf van een prepaid tegoed extra bonus te geven. Administratief wordt deze bonus automatisch door het systeem op juiste wijze verwerkt. Het is tevens mogelijk om meerdere passen aan een klant te koppelen. Zo kunnen meerdere passen van het prepaid tegoed gebruik maken. Om zaken te kunnen doen met bedrijven bestaat de mogelijkheid om op rekening te wassen. De transacties worden dan verzameld en er kan dan een verzamelfactuur van een bepaalde periode gemaakt worden. Ook hier is het uiteraard mogelijk om meerde passen per debiteur te gebruiken.

Producten

De wasproducten zoals wasprogramma’s en toevoegingen hierop beschikken over een uitgebreid tarievenstelsel. Hiermee kunnen automatisch andere tarieven worden berekend door middel van diverse criteria zoals, waspas tarieven, laatste bezoekdatum, tariefgroep zoals bepaald bij de klant, etc. Verder zijn er producten aanwezig voor opwaarderingen van de waspas. Hiermee kunt u zelf bepalen bij welk bedrag aan opwaarderen hoeveel bonus automatisch wordt toegevoegd. Voor de overige producten zoal ruitensproeiervloeistof, etc. is er de mogelijkheid van voorraad beheer. Tenslotte zijn er nog prepaid vouchers waarmee bonnen kunnen worden gemaakt welke van te voren worden afgerekend en bij inleveren recht geeft op het ingestelde wasprogramma.

Kortingsacties

Er is een uitgebreid systeem aanwezig om kortingsacties in te voeren en bij te houden. Het systeem is in staat om op diverse criteria te kunnen bepalen of een korting geldig is, zoals een datum bereik, etc. Ook is het mogelijk om in te stellen hoe de kortingsberekening werkt (bedrag, percentage of een ander bedrag). Iedere gegeven korting wordt in het systeem bijgehouden, zodat op een later tijdstip kan worden teruggekeken wat de response van een kortingsactie was.

Rapportages

Total Wash biedt een ruim scala aan rapportages van kasoverzichten tot uitgebreide analyses.

Een aantal voorbeelden:

 • Omzetoverzicht met overzicht per betaalmiddel, per medewerker, omzet per productgroep/product en toegepaste kortingen.
 • Diverse transactieoverzichten
 • Analyse omzet (per maand/per week/dag van de week/per uur)
 • Analyse producten (per hoofdproductgroep/per productgroep/per product)
 • Analyse klanten (per klantgroep/per tariefgroep/postcode/leeftijd)
 • Analyse medewerkers
 • Overzicht van overwassingen

Deze overzichten kunnen worden uitgeprint of geëxporteerd worden naar word, excel of pdf.

Marketing

Op basis van verschillende criteria kunt u klanten selecteren waaraan u een email of een sms kunt versturen. Een aantal van deze selectiemogelijkheden zijn:

 • Datum laatste bezoek
 • Bedrag prepaid tegoed
 • Verjaardag
 • Leeftijd

Facturatie

Voor uw bedrijfsklanten bestaat de mogelijkheid om op rekening te wassen. Met Total Wash kan aan het eind van de periode een verzamelfactuur gemaakt worden van alle wassingen. Er is ook de mogelijkheid om voor een bedrijfsklant het prepaid tegoed op te waarderen en hiervan een factuur te maken.

 

Total Wash Enterprise

Indien er sprake is van meerdere vestigingen dan kan middels Total Wash Enterprise een koppeling tussen deze vestigingen gemaakt worden. In deze opstelling hebben de afzonderlijke vestigingen hun eigen database welke gesynchroniseerd wordt met het hoofdsysteem. Hierdoor is het systeem niet afhankelijk van een werkende internet verbinding en werkt het systeem enorm bedrijfszeker.

De management module is een internet applicatie waarmee via een internet browser op de PC, tablet of smartphone management informatie geraadpleegd kan worden.

Internet klantenportaal

De klantenportaal-module is het mogelijk voor uw klanten om in te loggen op hun eigen profiel. Het biedt de volgende mogelijkheden:

 • Opwaarderen van de prepaid waspas met iDEAL en/of Bancontact
 • Registreren / wijzigen van persoonlijke gegevens
 • Opvragen van transactie-historie.
 • De opwaarderingen die via iDEAL/Bancontact binnenkomen worden automatisch verwerkt in het systeem.